Turime džiugių naujienų –

pradedame antrąjį „Gerų istorijų“ sezoną!

Šiemet iniciatyva įgauna kitokį mastą ir formą – istorijas girdėsite LRT radijo eteryje. Kiekvieną penktadienį 19 val. 05 min. laidos bendraautoris  Ignas Krupavičius ir svečiai gilinsis į svarbias socialines temas bei asmenines herojų gyvenimo istorijas.

„Gerų istorijų“  iniciatyvą pradėjo pernai žiemą, kai buvome karantino įkalinti namuose, o už lango buvo tamsu ir šalta. „Geros istorijos“ –tai pasakojimai apie įvairias, Lietuvoje veikiančias nevyriausybines organizacijas ir socialinius verslus, kurie sėkmingai kuria ryškų poveikį savo bendruomenėse. Šie pasakojimai nagrinėja  Lietuvos socialines problemas, padeda suprasti platesnį socialinės aplinkos kontekstą, kuriame gyvena istorijų herojai.

„Geros istorijos“ atsigręžia į  pokyčių vykdytojus: socialinius verslininkus, bendruomenių narius, socialinių projektų iniciatorius ir pan. Pirmąją LRT radijo laidą „Geros istorijos“ skirsime  jaunimo aktualijoms. Mėginsime atsakyti į klausimą ,,kokios pagalbos šaukiasi jaunimas?’’. Laidos viešnios  „Socialinės iniciatyvos“ įkūrėja Viktorija Gaspariūnaitė ir „Palaimintojo Jurgio Matulaičio socialinio centro“ darbuotoja Silvija pasakos, kaip dirbti su šiandienos jaunimus ir kokie veiklos metodai duoda geriausius rezultatus.

Daugiau apie projektą sužinokite čia.

„Gerų istorijų“ klausykitės kiekvieną penktadienį 19 val. 05 min. per LRT radiją. Laidų įrašus rasite LRT radijo audiotekoje.